Rólam

Isten hozott Cserszömörce világában!

Édesanyámtól kaptam a kézművesség szeretetét, a vágyat az alkotásra és a kísérletezésre, s hogy az álmaimat sohase adjam fel… Mindent megvarrt nekem, amit csak elképzeltem, és én csodáltam érte, és odáig voltam minden egyes darabért, amit elkészített. Azt akartam, hogy az én kis alkotásaimnak is így örüljenek a körülöttem élők. Gyerekkorom óta kísérletezem mindenféle kézműves technikával, különféle anyagokat próbálgatok, mindenféle stílust, amire épp vágyik a lelkem, vagy ami éppen kipattan a kezeim közül. Rájöttem, hogy nincs elrontott alkotás, nincs olyan dolog, amiből ne lehetne kihozni valami jót.  Ha foltos lesz a ruhám, vagy kilyukad egy zoknim, elszakad egy nyakláncom, találok egy kidobott bútort, vagy elfogy a bonbon a dobozból…, ez mind lehetőség valami új létrehozására! Kiváltképp szeretem a színes, az újrahasznosított és természetes dolgokat, a népies és ősmagyar mintákat.

A cserszömörce egy olyan cserje, melynek kerekded levelei ősszel csodaszép színekben pompáznak. Van sárga, piros, narancssárga, zöld, bordó, barna, foltos, sokszínű, egyszínű… sok-sokféle, mind különböző, mind egyedi és mégis egy nagy egységet alkotnak. Pont olyanok, mint a múzsáim: a barátaim, az ismerőseim, a természet, egy zene, egy mozdulat, egy szó,egy motívum, az Élet. Egy hatalmas, csodás színkavalkád, melyből olykor – olykor kipottyan egy Balajti Zsuzsannaapró kis szépség.

Így készülnek Cserszömörce Portékái.

Remélem, Te is találsz olyat, ami megérinti a lelked, vagy ami álmokat sző benned! Oszd meg velem kérésed, s elkészítem neked, hogy ne csak belül, hanem kívül is hordhasd!

Egy darab a színedből, vagyis a Cserszömörce Portékák alkotója: Balajti Zsuzsanna

Lelked álma – a Te éked.

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés